[País Valencià] Declaración ante la brutal represión en la Universidad Jaume I de Castelló

May 6, 2021 | País Valencià

[castellano bajo]

Declaració del Comité del País Valencià del PCPE davant la brutal repressió rebuda per estudiants de la Universitat Jaume I de Castelló per part de les Forces i Cossos de “Seguretat” de l’Estat en la concentració en contra de la visita del Borbó Felip VI

DECLAREM:

Des del Comité del País Valencià del PCPE expressem la nostra repulsa a la repressió deslligada pels així anomenats Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat contra els i les companyes que en el dia de hui, dijous 6 de maig, es manifestaven contra la presència del rei Felip VI a la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) que, complint amb el seu paper de representació dels explotadors, assistia per a presidir la clausura de l’assemblea general de la patronal valenciana (CEV), la mateixa que no ha deixat de pressionar cap a una gestió negligent de la pandèmia, contrària a la imprescindible protecció de la salut pública i en exclusiva defensa dels seus interessos de classe.

Es torna a exemplificar amb aquesta actuació la naturalesa repressiva i reaccionària de l’Estat burgés, que és una expressió de la descomposició del règim del 78, hereu de la dictadura franquista.

Durant el transcurs de la concentració, prèviament comunicada al Rectorat per sindicats de l’UJI, almenys dos joves han resultat detinguts pel sol fet de manifestar-se en la seua Universitat i després de la constant provocació, fustigació, insults i fins a maltractaments físics per part de la policia.

El PCPE DENUNCIA que la presència del representant principal del Govern del Botànic al costat del monarca Felip VI revela la vertadera naturalesa del “govern progressista” que no és més que estar alineada amb els representants dels enemics de la classe obrera.

El PCPE EXPRESSA EL REBUIG a la criminalització que es fa de les diferents respostes de la lluita popular així com el rebuig a la violència exercida per l’Estat en el marc de la lluita de classes a través de la Llei Mordassa.

El PCPE MANIFESTA EL SEU SUPORT absolut a les i els manifestants i EXIGEIX l’alliberament immediat sense càrrecs dels dos detinguts, un d’ells militant de la Joventut del nostre Partit (JCPE).

Fóra les empreses de la Universitat!

Contra la monarquia, lluita obrera i popular!

La teua lluita decideix!

[Castellano]

Declaración del Comité del País Valencià del PCPE ante la brutal represión recibida por estudiantes de la Universitat Jaume I de Castelló por parte de las Fuerzas y Cuerpos de “Seguridad” del Estado en la concentración en contra de la visita del Borbón Felipe VI

DECLARAMOS:

Desde el Comité del País Valencià del PCPE expresamos nuestra repulsa a la represión desatada por los así llamados Cuerpos y Fuerzas de Seguridad del Estado contra los y las compañeras que en el día de hoy, jueves 6 de mayo, se manifestaban contra la presencia del rey Felipe VI en la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) que, cumpliendo con su papel de representación de los explotadores, asistía para presidir la clausura de la asamblea general de la patronal valenciana (CEV), la misma que no ha dejado de presionar hacia una gestión negligente de la pandemia, contraria a la imprescindible protección de la salud pública y en exclusiva defensa de sus intereses de clase.

Se vuelve a ejemplificar con esta actuación la naturaleza represiva y reaccionaria del Estado burgués, que es una expresión de la descomposición del régimen del 78, heredero de la dictadura franquista.

Durante el transcurso de la concentración, previamente comunicada al Rectorado por sindicatos de la UJI, al menos dos jóvenes han resultado detenidos por el mero hecho de manifestarse en su Universidad y tras la constante provocación, hostigamiento, insultos y hasta maltratos físicos por parte de la policía.

El PCPE DENUNCIA que la presencia del representante principal del Govern del Botànic junto al monarca Felipe VI revela la verdadera naturaleza del “gobierno progresista” que no es más que estar alineada con los representantes de los enemigos de la clase obrera.

El PCPE EXPRESA EL RECHAZO a la criminalización que se hace de las diferentes respuestas de la lucha popular así como el rechazo a la violencia ejercida por el Estado en el marco de la lucha de clases a través de la Ley Mordaza.

El PCPE MANIFIESTA SU APOYO absoluto a las y los manifestantes y EXIGE la liberación inmediata sin cargos de los dos detenidos, uno de ellos militante de la Juventud de nuestro Partido (JCPE).

¡Fuera las empresas de la Universidad!

¡Contra la monarquía, lucha obrera y popular!

¡Tu lucha decide!