Acto “La cuestión nacional y el derecho de autodeterminación”

Nov 1, 2017 | País Valencià

El divendres 27 d’Octubre va tindre lloc al Casal Popular de Vila-reall’acte “La qüestió nacional i el dret d’autodeterminació”. Aquest acte organitzat per el PCPE – Joventut PCPE Castelló està emmarcat en la VII edició de les Jornades Anticapitalistes de la CRTR, Coordinadora Repartim Treball Riquesa, organització de la qual el PCPE Castelló és membre.

L’acte va començar amb la intervenció del camarada Santiago Castillo, responsable de MOyS del PCPE Castelló, explicant la necessitat d’unificar les lluites de la classe treballadora i de visibilitzar l’escenari de la lluita de classes per a fer front a la repressió que ve en augment. Com a solució davant aquesta conjuntura els CUO, Comitès per a la Unitat Obrera, comencen a erigir-se com la alternativa per a començar la reconstrucció del Moviment Obrer.

Seguidament el camarada Francisco Tendero Egea, secretari d’organització del PCPE Castelló, va començar la seva exposició. Primer fixant les definicions des de un enfocament materialista dels conceptes de nació i estat per a després construir l’argumentació sobre el dret d’autodeterminació.

Per últim, al torn de preguntes, va tindre lloc un debat prou interessant sobre la qüestió catalana i la posició de classe respecte a aquesta.

Vídeo de l’acte ->https://www.youtube.com/watch?v=XwyJQ5EXEmk&t=328s