Alacant: Crónica homenaje víctimas del bombardeo del Mercado Central

May 27, 2017 | País Valencià

 

Celebrada con éxito la concentración organizada por el colectivo antifascista de Alicante, de la que el PCPE y su juventud formarmos parte. Concentración homenaje a la memoria de los y las fallecidas en aquel bombardeo fascista del 25 de mayo de 1938 que dejó miles de personas muertas y heridas, además de una ciudad destrozada. Durante la concentración se han coreado consignas, se ha distribuido y leído el manifiesto, y se ha depositado un bonito ramo de flores que formaban la bandera republicana junto a la placa del nombre de la plaza, porque los antifascistas de Alicante ni olvidamos ni perdonamos, y porque Alicante será la tumba del fascismo.

En la concentración, se repartieron las siguientes octavillas:

La Memòria Històrica, és el record d’un poble sobre les accions col·lectives viscudes i la seua lluita per la preservació de la identitat. Un concepte profundament classista que quan tracta de reivindicar-se com un fet neutral en el desenvolupament de la lluita de classes acaba agenollat als interessos de la classe dominant. Així va passar en l’anomenada Transició democràtica i la seua Constitució on l’anunciat interès general no va ser més que l’acceptació de la victòria del feixisme i el silenci de les víctimes.

Nostra tasca com a comunistes és lluitar per la vertadera memòria de la nostra classe i del conjunt de resistències dels pobles i nacions de l’estat espanyol. Lluitar contra la desmemoria és també lluitar per la nostra cultura, la nostra vertadera història i contra la homogenització cultural espanyolista del nacional catolicisme franquista que tan present segueix entre nosaltres amb els noms de molts carrers o amb declaracions com les realitzades ahir mateix pel president de la diputació, César Sánchez en contra del dret a l’educació en valencià.

Sense que s’haja fet el més mínim intent de justícia, les cunetes dels nostres camins i carreteres segueixen albergant els cadàvers de, com a minim, 114.226 persones; fills i filles de la classe obrera que el seu únic delicte va ser lluitar per la Llibertat i el Socialisme. No podem consentir-ho per més temps, s’imposa exigir VERITAT, JUSTÍCIA I REPARACIÓ, i denunciar la complicitat dels partits de l’anomenat govern del canvi d’Alacant que submissos a la decisió arbitrària d’una jutgessa feixista, han retornat als carrers els noms feixistes. No ho podem acceptar i cridem al poble a, en un acte d’insubmissió institucional, retornar-li els noms que van lluir durant unes poques setmanes També, el nostre Homenatge a les quasi 400 persones mortes i més d’1.000 ferides el 25 de maig de 1938 en el més sagnant esdeveniment viscut pel nostre poble després del colp feixista de la mateixa oligarquia que hui ens segueixen explotant i dessagnant com a classe.

Des del Partit Comunista dels Pobles d’Espanya i la seua joventut, diem prou! i lluitem i lluitarem per la justícia històrica malgrat les traves i els impediments als quals ens sotmeta el capitalisme i honrem a les germanes i germans de classe caiguts per la lluita antifranquista.

Ni oblit, ni perdó! Contra el feixisme, organitza’t i lluita!