CAP DE SETMANA PER LA III REPÚBLICA

Abr 17, 2018 | País Valencià

Aquest ha estat un cap de setmana record de les víctimes del feixisme i de lluita per la III República, quan es compleixen 87 anys de la proclamació de la II República.

El dissabte 14 pel matí es va fer una concentració en homenatge a Guillem Agulló, en el 25 aniversari del assassinat a Montanejos per un grup de feixistes. A continuació ha tingut lloc l’acte central de les XIV Jornades Republicanes de Castelló, que ha començat amb el tradicional homenatge a Francesc Gonzàlez Chermà, primer alcalde republicà de Castelló, al monòlit dedicat a ell del Parc Ribalta, que havia aparegut pintat per grups d’extrema dreta.

Des d’eixe lloc ha eixit la manifestació «Cap a la III república», que se celebra des del 2004. La manifestació ha recorregut els carrers del centre de Castelló, amb prop de 500 participants i la presència de membres de nombroses forces polítiques, entre elles el PCPE i la J-PCPE, que hem format un bloc combatiu que al llarg de tota la manifestació no ha deixat de llançar consignes. A més dels habituals crits republicans, durant el trajecte s’han fet diversos mini mítings, on hem exposat la posició del Partit sobre la República i altres temes, com ara la repressió, les pensions,i la solidaritat amb el poble sirià i el seu govern legítim, després de l’atac patit poques hores abans.

La manifestació ha finalitzat amb la lectura del manifest de les Jornades i la interpretació de l’himne de Riego, A las barricadas i la Internacional. A continuació ha tingut lloc un dinar republicà a la plaça de l’Ereta, on han participat més de 50 persones. Estava organitzat per l’associació La Cosa Nostra, amb la que Les Jornades Republicanes s’han solidaritzat, davant l’intent de l’Ajuntament de tancar el local.

Per la vesprada ha hagut una concentració republicana a Nules, on s’han reunit desenes de persones i on també hem estat present la militància del PCPE i la J-PCPE.

Al llarg de tota la jornada el PCPE i la J-PCPE hem exposat el nostre projecte de República socialista de caràcter confederal i la nostra posició sobre temes d’actualitat política, al temps que hem fet una crida a participar en la manifestació en defensa del sistema públic de pensions del dilluns 16, a les 19 hores, a la Plaça Major de Castelló.

El diumenge 15, s’ha fet el ja tradicional homenatge als assassinats pel franquisme, al cementeri civil de Castelló. Un acte emotiu en record de les quasi bé mil víctimes republicanes que hi ha en aquest cementeri, però no de nostàlgia sinó d’expressió de la voluntat de continuar la seua lluita, que és també la nostra.

Les XIV Jornades Republicanes continuen amb més actes fins a final de mes.