Comunicat del Comitè Executiu davant els esdeveniments repressius a Catalunya

Sep 20, 2017 | Catalunya

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), partit nacional i de classe, i la Joventut del PCPC (J-PCPC), davant els esdeveniments que s’estan produint a dia d’avui, 20/09/2017, volem manifestar el següent:

  • El règim monàrquic burgés heretat del tardo feixisme, i continuat fins avui en forma de falsa democràcia arran de la Constitució del 78 a l’Estat Espanyol està totalment esgotat, i davant el trencament i la ruptura iniciada per una part majoritària de la burgesia catalana, només sap respondre amb repressió i atacs als drets més bàsics i elementals del conjunt dels catalans i catalanes.
  • Al voltant del dret d’autodeterminació no hi ha debat possible: s’exerceix.
  • Catalunya té dret legítim a decidir el seu futur, inclús la seva independència si així ho creu convenient.
  • El PCPC i la J-PCPC està i estarà defensant les llibertats col·lectives, i crida a la població catalana, en especial a la classe treballadora a defensar els drets socials. El dret a participar, a reunir-se, a manifestar-se, a expressar llurs opinions i posicionaments de forma lliure. Cridem a participar de les mobilitzacions que es convoquin. Cridem i animem al conjunt dels treballadors i treballadores de Catalunya a participar de tota manifestació i /o convocatòria que vagi dirigida en aquest sentit. Tanmateix animem a la classe treballadora a participar del referèndum convocat pel dia 1 d’Octubre, per tal de mostrar el rebuig popular a les reactives i reaccionàries maniobres de l’oligarquia burgesa espanyola gestionada pel Govern del PP.
  • No obstant, el PCPC i la J-PCPC seguim defensant i manifestant que el futur de la classe obrera no passa per una República inserida dins la UE, l’FMI i l’OTAN, màxims exponents de la guerra, la barbàrie, l’explotació i la misèria de la classe treballadora a nivell nacional i internacional. El PCPC segueix defensant i defensarà la República Catalana dels treballadors i treballadores, la República Socialista i de caràcter confederal.
  • El PCPC i la J-PCPC denunciem el caràcter totalment antiprogressista, per no dir obertament reaccionari, dels partits de la suposada esquerra espanyola, reformista i venuda al règim del 78, que van firmar, com els nacionalistes de la dreta catalana i basca -per cert-, el pacte de la Transició i els pactes de la Moncloa. En especial, la posició timorata i covarda d’IU, ICV i Podemos i els seus aliats, que han estat en tot moment incapaços de plantejar un procés rupturista, republicà i dialèctic que impliqués la resolució del conflicte nacional de l’Estat. En aquest sentit, afirmem que l’abandonament de qualsevol posició ja no de classe, sinó de reformes estructurals que impliquin la ruptura amb l’oligarquia (OTAN, UE, Monarquia) és un fet. Un fet lamentable que en l’actual procés desenvolupat a Catalunya entorn la qüestió nacional posa en evidència les misèries ideològiques, la buidor dels plantejaments d’aquests partits que finalment, acaben per abraçar la Monarquia.

El PCPC fa una crida a la classe obrera a organitzar una resposta social contundent davant la repressió social: és necessària la Vaga General i l’acumulació de forces cap a la República dels treballadors i treballadores!

Comitè Executiu del PCPC, 20/9/2017