Crònica de l’acte amb Fayed Badawi a Castelló

Abr 13, 2019 | País Valencià

El portaveu del FPLP per a Europa, Fayed Badawi, va intervindre el dijous 11 en un acte a Castelló, a l’espai La Flama, en solidaritat amb el poble palestí, organitzat pel PCPE i la J-PCPE, dins de les XV Jornades Republicanes.
 
Va presentar l’acte Santiago Castillo, que va recordar la gesta internacionalista que van suposar les Brigades Internacionals, com a exemple de la necessària solidaritat amb els pobles que, com el palestí, lluiten pel seu alliberament.
 
En la seua intervenció, Fayed Badawi va exposar la situació actual del seu poble, que malgrat la brutalitat de l’estat d’Israel, un veritable estat policial, segueix lluitant i ho seguirà fent fins a la victòria, com porta fent durant dècades i ho fa tots els divendres des de fa mes d’un any. Prop de 10.000 estan a les presons israelianes, entre ells Ahmed Sa’adat, secretari general del FPLP, alguns durant dècades i molts en les anomenades detencions administratives. Gaza és, va dir, el major camp de concentració de la Història i l’estat sionista es comporta com ho van fer els nazis.
 
Va manifestar el rebuig als acords d’Oslo, que han agreujat la situació del seu poble i es va manifestar en favor d’un únic estat en la Palestina històrica «de l’aigua a l’aigua», del riu Jordan a la Mediterrània.
 
També va criticar les posicions d’alguns polítics d’ací, que arriben a dir que el boicot al sionisme és un atemptat contra la llibertat d’expressió, o que Hi ha un sionisme bo i un altre de roin, a propòsit de l’actuació d’un cantant sionista a Benicàssim. Va fer una crida al boicot a Israel, als seus productes, a les empreses que col·laboren amb el sionisme, als seus polítics i, en general a les representacions de l’estat sionista en l’àmbit acadèmic, esportiu. La seua intervenció va acabar amb una crida a la lluita conjunta dels pobles contra l’imperialisme i la necessitat d’un Front Antiimperialista.
 
A continuació es va fer un animat col·loqui amb nombroses opinions i preguntes. En ell es va exposar la intenció d’anar treballant a Castelló per la constitució ací del Front Antiimperialista Internacionalista (FAI).
 
Des del PCPE i la J-PCPE de Castelló donem les gràcies al FPLP i al camarada Fayed Badawi per la seua participació en aquest acte solidari i internacionalista.