Crónica del 14 de abril en Castellón

Abr 16, 2019 | País Valencià

Aquest 14 d’abril ha estat a Castelló una jornada completa de lluita per la III República, pel matí all cementeri i per la vesprada als carrers del centre de la ciutat. El PCPE ha estat present en ambdós actes.

A les 12 hores ha tingut lloc l’homenatge anual a les víctimes del franquisme al cementeri civil, on hi ha enterrades prop d’un miler de republicans assassinats per la dictadura feixista, amb ofrena floral, parlaments i la interpretació a la dolçaina de l’Himne de Riego i la moixeranga. Finalment s’ha cantat la Internacional.

Per la vesprada ha tingut lloc la manifestació «Cap a la Tercera República», amb el seu recorrgut habitual, de la Farola a l’OliveraAbans s’ha fet el ja tradional homenatge a Francesc Gonzàlez Chermà, primer alcalde republicà de Castelló, amb la intervenció de l’historiador republicà Francesc Mezquita, que ha recordat la vida del personatge històric i ha parlat dels valors republicans i la seua actualitat, uns valors que cal seguir defensant i ha recomanat votar a partits que reivindiquen la República.

A continuació ha començat la manifestació , en la que centenars de persones han recorregut els carrers del centre de la ciutat. El PCPE ha estat present amb la seua pancarta republicana, banderes i un megàfon des del que s’han llançat crits contínuament. Coses com ara País Valencià serà republicà, España mañana serà republicana, República confederal sociaista i popular o que visca la lluita de la classe obrera s’han escoltat reiteradament.

També s’ha un mini míting sobre el caràcter del règim del 78 com a continuador del franquisme, el seu caràcter repressiu, així com l’existència de presos polítics i de muntatges policials per a lluitar contra la lluita obrera i popular i la necessitat de lluitar contra aquest règim i per la III República.

La manifestació ha acabat a l’Olivera de la Plaça Clavé, amb la lectura del manifest de les XV Jornades de Castelló, els actes de les quals continuaran en els propers dies.