Davant la jornada del 21 de desembre: Unitat obrera i popular per la República Socialista i Confederal!

Dic 21, 2018 | Catalunya

El PCPC (Partit Comunista del Poble de Catalunya) i la seva Joventut considerem que davant la celebració del Consell de Ministres a Barcelona aquest divendres, el poble treballador català està totalment legitimitat a mobilitzar-se pel seu futur.

La classe obrera catalana afronta aquesta jornada sense una orientació classista definida: no és la protagonista d’aquesta lluita, d’aquest cul de sac on se’ns ha ficat i d’on és molt difícil fugir.

Les burgesies, tant la espanyolista que mou els seus interessos en termes de repressió, de 155, de negació de drets i llibertats fonamentals amb el suport momentani de la UE, l’OTAN i l’FMI, com la burgesia sobiranista catalana, que aspira a jugar un paper en el futur amb la creació d’una República sota el paraigües de la UE, l’OTAN i l’FMI, ens porten a un conflicte on la classe obrera i el conjunt dels treballadors i treballadores juguen un paper subsidiari.

El PCPC i la J-PCPC participem dels moviments que intenten fer democràcia participativa. I les reivindicacions que es fan des d’aquests moviments (democràcia popular, llibertat dels presos polítics, exercir el dret d’autodeterminació, acumular foces cap a una República…) són reivindicacions que compartim, ja que són justes i pertanyen al nostre ideari com a Partit.

El PCPC té una proposta clara envers la societat catalana i espanyola: les seves classes obreres organitzades han d’empènyer en un procés acumulatiu de forces cap a la consecució de la República Catalana i la IIIª República Espanyola, de caràcter confederal i socialista.

El PCPC promou als moviments de masses l’exercici de la democràcia popular enfront a les reaccions monàrquiques, filo feixistes i reaccionàries d’ extrema dreta, que com veiem, avancen a marxes forçades. El PCPC i la J-PCPC alertem al conjunt dels treballadors i treballadores del perill que suposa la regressió dels drets democràtics, socials i laborals que comporta la regressió democràtica de l’Estat Espanyol, i així mateix, alertem de la regressió democràtica que comporta el xoc de trens i la confrontació que impulsem, com a sortida al seu momentani fracàs, les forces polítiques que governen a Catalunya. Les recents declaracions de Quim Torra, cridant a la via eslovena, com les anteriors de Junqueras, cridant a la via kosovar, són un clar exemple d’aquesta confrontació a la que ens volen portar.

Davant això, el PCPC i la J-PCPC fem una crida a participar a les mobilitzacions amb una consigna classista, de defensa de les llibertats democràtiques, per la llibertat dels presos polítics, per l’autodeterminació i per la unitat d’acció obrera i popular amb la resta de pobles de l’Estat Espanyol per fer caure la Monarquia i la seva Constitució burgesa de 1978.

Comitè Executiu del PCPC i la J-PCPC.