Davant la proclamació de la República Catalana i l’aplicació de l ́article 155

Oct 29, 2017 | Catalunya

 

El Comitè Executiu del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) davant la proclamació de la República Catalana avui 27 d’octubre en el Parlament de Catalunya manifestem:

1) El PCPC reconeix la proclamació de la República Catalana perquè així ha estat referendada pels resultats del Referèndum de l’1 d’octubre. El PCPC sempre hem defensat el dret inalienable a l’autodeterminació dels pobles i per suposat del poble català. El PCPC i el nostre partit germà (PCPE) hem anat defensant conjuntament la proposta d’una República Socialista de caràcter Confederal (unió voluntària de pobles i nacions lliures i democràtics dins l’Estat Espanyol). Avui el PCPC té que reconèixer la voluntat i el dret democràtic del poble català a exercir la seva independència davant d’una oligarquia i govern central que ens han mostrat un cop més la seva incapacitat històrica per fer de l’Estat espanyol una nació de pobles i nacions lliures. Avui s’ha tornat a confirmar que el poder central és un digne hereu del Règim Franquista que es va imposar a la 2a República Espanyola per la força de les armes amb el suport del nazifeixisme Internacional.

2) El PCPC a partir d’ara parlarà de República Socialista Catalana -profundament internacionalista- com alternativa de classe confrontada a la burgesia catalana que pretén mantenir a la República Catalana dintre de les estructures imperialistes (OTAN, Euro i Unió Europea). En aquest nou marc de lluita de classe, la classe obrera catalana tindrà com a principal enemic a la burgesia catalana i els monopolis europeus. Una burgesia catalana que ha donat un suport a la burgesia espanyola en moltes lleis i decisions a l’hora de reprimir i explotar a la classe obrera catalana.

3) Davant l’aplicació de l’article 155 de la CE per part del govern del PP i dels seus subordinats PSOE i Ciutadans contra la República Catalana que ja ha comportat l’anunci de Rajoy de destitució del President de la Generalitat i del seu equip de govern, imposant la dissolució del Parlament i una convocatòria d’eleccions autonòmiques pel proper 21 de desembre, el PCPC fa una crida al conjunt de la classe obrera i popular en la defensa de les institucions democràtiques catalanes i dels seus interessos de classe. Cal articular un gran moviment obrer i popular que s’organitzi i mobilitzi contra la repressió del Règim monàrquic corrupte i decadent i les forces repressives de l’Estat Espanyol.

4) El PCPC convoca pel dia 13 de gener de 2018 un 2n Congrés Extraordinari on acabarà de perfilar la proposta del Front Obrer i Popular dins del nou escenari que s’ha situat avui.

PER LA REPÚBLICA SOCIALISTA CATALANA!
NO A L’EURO, L’OTAN I LA UE!
ATUREM LA REPRESSIÓ!
LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!
VISCA LA CLASSE OBRERA!
NI GUERRA ENTRE POBLES, NI PAU ENTRE CLASSES!