Inaguración del local del PCPE en Elx – Casal Obrer i Popular Miguel Hernández

Dic 27, 2016 | País Valencià

 

Catalán

El passat dissabte 17 de desembre es va inaugurar el Casal Obrer i Popular Miguel Hernández d’Elx, la nova seu del Partit Comunista dels Pobles d’Espanya i dels Col·lectius de Joves Comunistes en la ciutat. A les 19h del dissabte un centenar de persones es van donar cita al local, omplint-lo de gom a gom. L’acte va comptar amb la presència del Secretari General del PCPE, Carmelo Suárez, que ens va encoratjar amb les seues paraules, recordant-nos el que vol dir el compromís revolucionari, la importància de la militància conscient i de la confiança amb la nostra classe (escoltar audio a partir del minut 13:30).

Elx és la tercera ciutat més gran per població del País Valencià: quasi 800.000 a València, uns 330.000 a Alacant, 230.000 a Elx i a Castelló uns 170.000. El número d’empreses que tenen registrades guarden relació amb eixa població. Però el que és més important per a nosaltres no es tant conegut: la importància industrial d’Elx. A setembre de 2016, segons l’INE, hi havia a València 2.237 industries registrades, a Alacant 783 però a Elx 1.910. I en canvi el moviment obrer a Elx està baix mínims, les mobilitzacions es redueixen bàsicament a les que convoquen des de les estructures estatals. Elx ha sigut motor de mobilitzacions en altres temps, un dels cors que feia bategar el moviment obrer arreu del país valencià i porta un temps amb una angina de pit. Aquest local i el  CUO (Comités per a la Unitat Obrera) que han de créixer al seu si, pretenen ser la medicina per a dissoldre el coàgul que té Elx. No és casual que el Moviment Obrer a Elx estiga en hores baixes, interessa a la classe dominant: l’hem de revitalitzar. Eixa és una de les necessitats que fa néixer aquest local.

Però si parlem de lluita antiimperialista, antifeixista o de recolzament a les revolucions socialistes com la dels nostres germanes i germans cubans, no estem millor. A pesar dels 230.000 habitants no hi ha resposta organitzada quan els sionistes bombardegen la població de Gaza, o quan hi ha un colp d’estat a Ukraina. A vegades la poqueta resposta que s’organitza no és de solidaritat internacionalista, sinò religiosa i acabem assistint a manifestacions on el crit majoritari no és: fora les mans imperialistes de Siria, sino “Allahu akbar”. Ni tan sols vam tenir força per organitzar una concentració per recordar a totes i a tots que hi ha persones que no moren quan el seu cos deixa de viure, com el nostre comandant Fidel. Aquet local i totes les forces del PCPE i dels CJC van a estar dedicades a organitzar aquests moviments que son necessaris Elx, moltes companyes i companys de lluita ens ho diuen, però no hi havien condicions materials i, els qui les tenia, no tenia condicions polítiques per a fer-ho. Ara no hi ha excusa.
 
En definitiva, aquest local arriba en un moment on la consciència de la classe obrera i de les classes populars comença a despertar. Comencen a ser conscients de que entre qui entre a governar, en el capitalisme no hi ha eixida. Nosaltres pretenem que eixa consciència incipient es converteixa en consciència de ser classe treballadora, per a portar-la a lluitar exclusivament per els interessos de la classe a la que pertanyem, no per que els enganya-obrers guanyen unes o altres eleccions. Aquest local, amb la direcció política del PCPE, pretén posar la seua xicoteta flama que, en conjunció en altres, farà que revolució socialista prenga.
 
El dia 17 de desembre va ser un dia important per al moviment comunista a Elx i vam comptar amb la presència del responsable polític del País Valencià, Edgar Rubio, que ens va dirigir unes paraules sobre la importància de que els locals del PCPE siguen locals del poble. També va assistir a l’acte Aitor Larrabide, del director de la Fundació Miguel Hernández, que ens va resaltar la importància de rescatar la figura de Miguel Hernández com a unió entre la cultura i la política. Aitor ens va fer entrega d’una col·lecció de llibres de Miguel Hernández.
 
Per a finalitzar l’acte vam unir les nostres veus cantant La Internacional per primera vegada al nostre local.
 
 
Castellano
 
El pasado sábado 17 de diciembre se inauguró el Casal Obrer i Popular Miguel Hernández de Elx, la nueva sede del Partido Comunista de los Pueblos de España y de los Colectivos de Jóvenes Comunistas. A las 19h del sábado un centenar de personas se dieron cita en el local, llenándolo hasta la bandera. El acto contó con la presencia del Secretario General del PCPE, Carmelo Suárez, que nos alentó con sus palabras, recordándonos lo que significa el compromiso revolucionario, la importancia de la militancia consciente y de la confianza en nuestra clase (escuchar audio a partir del minuto 13:30).
 
Elche es la tercera ciudad más grande por población del País Valenciano: casi 800.000 en Valencia, unos 330.000 en Alicante, 230.000 en Elche y en Castellón unos 170.000. El número de empresas que tienen registradas guardan relación con esa población. Pero lo que es más importante para nosotros no es tan conocido: la importancia industrial de Elche. En septiembre de 2016, según el INE, había en Valencia 2.237 industrias registradas, en Alicante 783 pero en Elche 1.910. Y en cambio el movimiento obrero en Elche está bajo mínimos, las movilizaciones se reducen básicamente a las que convocan desde las estructuras estatales. Elche ha sido motor de movilizaciones en otros tiempos, uno de los corazones que hacía latir el movimiento obrero en todo el País Valenciano y lleva un tiempo con una angina de pecho. Este local y los CUO (Comités para la Unidad Obrera) que deben crecer en su seno, pretenden ser la medicina para disolver el coágulo que tiene Elche. No es casual que el Movimiento Obrero en Elche esté en horas bajas, interesa a la clase dominante: lo tenemos que revitalizar. Esa es una de las necesidades que hace nacer este local.
 
Pero si hablamos de lucha antiimperialista, antifascista o de apoyo a las revoluciones socialistas como la de nuestros hermanas y hermanos cubanos, no estamos mejor. A pesar de los 230.000 habitantes no ha habido respuesta organizada cuando los sionistas bombardearon la población de Gaza, o cuando hubo un golpe de estado en Ucrania. Y la poca respuesta que se organiza no es de solidaridad internacionalista, sino religiosa y acabamos asistiendo a manifestaciones donde el grito mayoritario no es: fuera las manos imperialistas de Siria, sino “Allahu akbar”. Ni siquiera tuvimos fuerza para organizar una concentración para recordar a todas y todos que hay personas que no mueren cuando su cuerpo deja de vivir, como nuestro comandante Fidel. Este local y todas las fuerzas del PCPE y los CJC van a estar dedicadas a organizar estos movimientos que son necesarios Elx, muchas compañeras y compañeros de lucha nos lo dicen, pero no había condiciones materiales y, quienes las tenía, no tiene condiciones políticas para hacerlo. Ahora no hay excusa.
 
En definitiva, este local llega en un momento en que la conciencia de la clase obrera y de las clases populares comienza a despertar. Empieza a ser conscientes de que entre quien entre a gobernar, en el capitalismo no hay salida. Nosotros pretendemos que esa conciencia incipiente se convierta en conciencia de ser clase trabajadora, para llevarla a luchar exclusivamente por los intereses de la clase a la que pertenecemos, no para que los engaña-obreros ganen unas u otras elecciones. Este local, con la dirección política del PCPE, pretende poner su pequeña llama que, en conjunción en otros, hará que revolución socialista sea posible.
 
El día 17 fue un día importante para el movimiento comunista en Elx y contamos con la presencia del responsable político del País Valenciano, Edgar Rubio, que nos dirigió unas palabras sobre la importancia de que los locales del PCPE sean locales del pueblo. También asistió al acto Aitor Larrabide, del director de la Fundación Miguel Hernández, que nos comentó importancia de rescatar la figura de Miguel Hernández y la unión entre la cultura y la política en este poeta. Aitor nos hizo entrega de una colección de libros de Miguel Hernández.
 
Para finalizar el acto unimos nuestras voces cantando La Internacional por primera vez en nuestro local.