Josep Soro Barros avui fa 100 ayns

Feb 28, 2020 | Catalunya, Catalunya

Una delegació del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) ha rendit homenatge al militant comunista  Josep Soro Barros amb motiu del seu centenari. Nascut al 22 de febrer de 1920 en una família de pagesos. Es va incorporar a la lluita antifeixista amb 5 joves de El Campell al 1937 concretament a la Columna Durruti (26ª Divisió republicana) participant en nombrosos combats a l´Ebre, el Segre fins a Puigcerdà.
 
La delegació del PCPC encapçalada per Josep Maria Baró (Responsable del PCPC a Ponent) li ha entregat una carta d´Enric Lloret (Sec Gral del PCPC) de la que destaquem alguns paràgrafs: 
 
”  Camarada Soro: Som coneixedors del teu compromís revolucionari que et va portar de ben jove a arriscar la teva vida per defensar la 2ª República assetjada per la bèstia feixista..Durant el llarg periode de la dictadura Franquista vas seguir mantenint la teva consciència revolucionària que et va portar a militar en el PSUC. Degut a la deriva revisionista i oportunista de la seva direcció vas incorporar-te al PCC i posteriorment al PCPC del qual vas ser un dels fundadors l´any 1994.”
 
” Com a militant comunista has estat sempre al servei de la defensa de la classe obrera, de la pagesia i dels pobles víctimes de l´imperialisme. Sols cal recordar la teva contribució en la defensa dels colons de Montagut, contra les guerres imperialistes i el teu compromís revolucionari en la defensa de la Cuba Socialista essent un dels fundadors del Casal Amics de Cuba de Lleida.”
 
“Són molts els fets que t´avalen  com un gran lluitador per les llibertats i els drets dels pobles, contribuint a un món més just i solidari. “
 
La delegació del PCPC s´ha traslladat al seu domicili familiar d´Almacelles en aquest dia tan especial per fer-li aquest reconeixement pel seu compromís republicà i revolucionari.
 
PCPC