Notable éxito en la IV Fiesta por la Revolución Cubana en Castellón

Ago 3, 2017 | País Valencià

 

Notable èxit de la IV Festa per la Revolució Cubana

El dissabte 29 de juliol ha tingut lloc a Vila-real la IV Festa per la Revolució Cubana, un esdeveniment que ja és una tradició a la comarca de la Plana. Amb una considerable assistència, s’han desenvolupat intervencions polítiques,exposicions de fotos i cartells, sopar cubà i actuacions musicals.

En la primera intervenció, el camarada Santiago Castillo, ha exposat les lluites obreres de l’últim any i la recent constitució del grup promotor del Comitè per a la Unitat Obrera (CUO) de Castelló. Va anunciar també què el dissabte 16 de setembre, tindrà lloc a Castelló el que s’anomena «Ruta de la Tapa», una manifestació que passarà per diversos centres de treball del sector de l’Hostaleria per a informar a les treballadores i treballadors del sector sobre els seus drets, tan poc respectats a hores d’ara; una experiència que ja ve desenvolupant-se amb èxit a altres llocs de l’estat.

La següent xerrada tenia per tema la solidaritat internacionalista, en un moment d’ofensiva imperialista en molts llocs del món. Es va expressar la solidaritat amb pobles en lluita, com ara el marroquí, el saharià o el colombià. La companya Sivia Manzanet, del col·lectiu BDS de Castelló, exposà la situació d’opressió del poble palestí i la necessitat de promoure el boicot, les desinversions i les sancions a l’estat d’Israel i que és el que podem fer des d’ací. El camarada Paco Tendero ha expressat la solidaritat amb el poble bolivarià de Veneçuela i el desig que l’Assemblea Constituen permeta derrotar a l’imperialisme i l’oligarquia local i obrir el camí cap al poder popular i el socialisme.

A continuació, el company Juanjo, estibador del port de Castelló, ha explicat la situació actual del sector, després de la lluita dels darrers mesos i l’acord assolit. Ha ressaltat que, amb unitat i lluita i sense por, la classe treballadora, majoritària en la societat, pot aconseguir victòries.

Després d’un descans ameniçat amb música cubana, la camarada Mar Vizcaino ha parlat sobre «Dona i moviment obrer a Cuba». En la seua intervenció ha fet un recorregut històric, des dels temps colonials a l’actualitat, de la lluita de les dones, que ja existia en el temps de l’esclavitud, fins arribar al triomf de la Revolució l’any 1959, a partir de la qual la dona cubana ha assolit drets que situen la legislació cubana a l’avantguarda de tot el món.

Finalment, el camarada Luis Muñoz ha parlat sobre «Mites i veritats sobre Cuba»,desmuntant els tòpics que es llancen des dels mitjans del sistema per a desprestigiar la Revolució Cubana i el seu sistema socialista. S’ha referit, entre altres temes, a la llibertat d’expressió, mostrant com aquesta és exercida pel poble cubà d’una manera més real que ací, on els mitjans estan en mans de l’oligarquia. També al sistema electoral, que permet una veritable participació popular, en el que qualsevol persona es pot presentar i en el que el PCC no postula candidats; o la presa de decisions, que es fa després d’un ampli debat popular.

Acabada la part política, ha tingut lloc el ja tradicional sopar cubà. La festa ha finalitzat amb música en directe, amb l’actuació d’Hydra Heats, Bulat, Resta i Escrottoss. Com a balanç general, es pot dir que aquesta edició de la Festa Cubana ha estat la més exitosa, tant per l’assistència com per la qualitat de les intervencions, sense oblidar l’aspecte econòmic.

Les organitzacions de Castelló del PCPE i la J-PCPE agraeixen al Casal Popular de Vila-real la cessió del local, als companys i companyes de col·lectius que han participat i als cantants que han actuat, per la seua aportació a l’èxit de la Festa, que tornarà l’any que ve al voltant del 26 de juliol.

 

Notable éxito de la IV Fiesta por la Revolución Cubana

El sábado 29 de julio ha tenido lugar en Villarreal la IV Fiesta por la Revolución Cubana, un evento que ya es una tradición en la comarca de la Plana. Con una considerable asistencia, se han desarrollado intervenciones políticas, exposiciones de fotos y carteles, cena cubana y actuaciones musicales.

En la primera intervención, el camarada Santiago Castillo, expuso las luchas obreras del último año y la reciente constitución del grupo promotor del Comité para la Unidad Obrera (CUO) de Castellón. Anunció también que el sábado 16 de septiembre, tendrá lugar en Castellón lo que se llama «Ruta de la Tapa», una manifestación que pasará por varios centros de trabajo del sector de la Hostelería para informar a las trabajadoras y trabajadores del sector sobre sus derechos, tan poco respetados en estos momentos; una experiencia que ya viene desarrollándose con éxito en otros lugares del estado.

La siguiente charla tenía por tema la solidaridad internacionalista, en un momento de ofensiva imperialista en muchos lugares del mundo. Se expresó la solidaridad con pueblos en lucha, como el marroquí, el saharaui o el colombiano. La compañera Sivia Manzanet, del colectivo BDS de Castellón, expuso la situación de opresión del pueblo palestino y la necesidad de promover el boicot, las desinversiones y las sanciones al estado de Israel y que es lo que podemos hacer desde de aquí. El camarada Paco Tendero expresó solidaridad con el pueblo bolivariano de Venezuela y el deseo de que la Asamblea Constituyente permita derrotar al imperialismo y la oligarquía local y abrir el camino hacia el poder popular y el socialismo.

A continuación, el compañero Juanjo, estibador del puerto de Castellón, ha explicado la situación actual del sector, después de la lucha de los últimos meses y el acuerdo alcanzado. Resaltó que, con unidad y lucha y sin miedo, la clase trabajadora, mayoritaria en la sociedad, puede conseguir victorias.

Después de un descanso amenizado con música cubana, la camarada Mar Vizcaino ha hablado sobre «Mujer y movimiento obrero en Cuba». En su intervención ha hecho un recorrido histórico, desde los tiempos coloniales hasta la actualidad, de la lucha de las mujeres, que ya existía en el tiempo de la esclavitud, hasta llegar al triunfo de la Revolución en 1959, a partir de la cual la mujer cubana ha logrado derechos que sitúan la legislación cubana a la vanguardia de todo el mundo. Finalmente, el camarada Luis Muñoz habló sobre «Mitos y verdades sobre Cuba», desmontando los tópicos que se lanzan desde los medios del sistema para desprestigiar la Revolución Cubana y su sistema socialista. Se ha referido, entre otros temas, a la libertad de expresión, mostrando como ésta es ejercida por el pueblo cubano de una manera más real que aquí, donde los medios están en manos de la oligarquía. También en el sistema electoral, que permite una verdadera participación popular, en el que cualquier persona puede presentarse y en el que el PCC no postula candidatos; o la toma de decisiones, que se hace después de un amplio debate popular.

Terminada la parte política, ha tenido lugar la ya tradicional cena cubana. La fiesta ha finalizado con música en directo, con la actuación de Hydra Heats, Bulat, Resto y Escrottoss. Como balance general, se puede decir que esta edición de la Fiesta Cubana ha sido la más exitosa, tanto por la asistencia como por la calidad de las intervenciones, sin olvidar el aspecto económico.

Las organizaciones de Castellón del PCPE y la J-PCPE agradecen al Casal Popular de Villarreal la cesión del local, a los compañeros y compañeras de colectivos que han participado y los cantantes que han actuado, por su aportación al éxito de la Fiesta, que volverá el próximo año alrededor del 26 de julio.