Representación de la obra “Un fantasma recorre Europa” en Barcelona

Nov 29, 2018 | Catalunya, Catalunya

Benvolguts camarades, simpatitzants i amics del Partit,

Enguany celebrem el 200 Aniversari del naixement de Karl Marx. Tan magna efemèride ha merescut una sèrie d’activitats que durant tot el 2018 hem anat programant.

El proper dia 1 de desembre, el Partit Comunista del Poble de Catalunya organitza una representació teatral a l’Ateneu 1r de Maig de Barcelona, a les 18h, d’uns 45 minuts de durada, acompanyada posteriorment d’un refrigeri i pica-pica.

És una obra anomenada Un fantasma recorre Europa, primera frase d’ El Manifest comunista, obra cabdal de Marx. Set actrius i actors, alguns militants del PCPC, d’altres no, dirigits per professionals del teatre i amb un guió escrit per un guionista professional, els quals ens han aportat amb ganes i entusiasme la obra, mereixen la nostra assistència a un espectacle gratuït, per tots els públics, amb música i cançons, divertit i que ens farà reflexionar.

Els actors i actrius porten des de juliol assajant cada setmana, fent un esforç important per oferir-nos un magnífic espectacle. Tornem-los l’esforç realitzat amb la nostra presència i el nostre aplaudiment!

Podeu portar companys i companyes, familiars, amics, amigues!

Adjuntem la sinopsi de la obra i el cartell.

 

——————————————————————————-

 

Us presentem Un fantasma recorre Europa, obra de teatre inspirada en la gegantina figura de Karl Marx, el barbut de Tréveris, Alemanya. Una de les figures cabdals no només del pensament polític de tots els temps, sinó de la economia, la societat i la cultura. No en va, el pensament marxista ha estat “guia per a l’acció” en paraules de Lenin. I així ha estat: el marxisme, pedra angular del socialisme-comunisme juntament amb el leninisme, ha estat el motor ideològic i organitzatiu dels Partits Comunistes arreu del Planeta i font ideològica de les principals revolucions del s. XX, amb el precedent de la Comuna de Paris de 1871, viscut pel propi Marx.

Un recorregut vertiginós i interactiu, de tonades dramatúrgiques brechtianes combinades amb el “savoir faire” modern i sense complexos de la direcció de l’obra. Un passatge vital al passat, present i futur: amè i emocionant; barreja d’humor, senzillesa i musicalitat en mans de set actrius i actors que ens faran gaudir -de ben segur-, i reflexionar -també segur- sobre el més important que ens podem plantejar a la nostra existència: la nostra realitat com a classe i com transformar aquesta.

Disculpeu. Una correcció: el pensament marxista ÉS “guia per a l’acció” en paraules de Lenin.

Grup de Teatre Ramon Casanellas, octubre 2018.

 

Actrius i actors:

 

Aina de la Fuente Serra

 

Lluís Morote

 

Vicenç Armero

 

Xavier Padullés

 

Mari Carmen Lupiáñez

 

Montse Serra

 

Àlex de la Fuente

 

Direcció:

 

Maria Donoso (Actriu del Teatre Kaddish, entre d’altres. Ha estudiat a l’Escola Eòlia Direcció i Interpretació).

 

Dramatúrgia:

 

Xavier Padullés (Professor en excedència de l’Institut del Teatre de Barcelona. Dramaturg. Historiador i activista cultural).